Palvelut

Hieronnasta apua moneen vaivaan

Hieronta on lihasten ja muiden kudosten manuaalista käsittelyä jännitteiden purkamiseksi ja kiputilojen lievittämiseksi. Se edistää kehon aineenvaihduntaa ja verenkiertoa ja onkin mainio tapa rentoutua pitkän työpäivän jälkeen tai palautua raskaasta urheilusuorituksesta. Hieronta sopii kaikille, kun sen hoitaa alan ammattilainen. Suomessa standardit ovat kovat ja koulutetut hierojat ovat terveydenhuollon ammattihenkilöitä.

Klassinen hieronta

Klassinen hieronta on hoitotarkoituksessa tehtävää kudosten mekaanista muokkausta. Hieronnan vaikutukset ovat moninaiset, pääasiassa kuitenkin vaikuttavat vilkastuttamalla kudosten aineenvaihduntaa. Yleisimmin hierontaa käytetään fyysisistä suorituksista tai tapaturmista seuranneiden lihasten jännitystilojen ja niistä aiheutuneiden kipujen laukaisuun. Suomessa hierontaa tekevät virallisen näyttötutkinnon suorittaneet koulutetut hierojat, jotka ovat terveydenhuollon ammattihenkilöitä ja näin ollen oikeutettuja myös potilasvahinkovakuutukseen.

Urheiluhieronta

Urheiluhieronta on klassisen hieronnan soveltamista urheilijan tarpeisiin valmennusohjelman ja urheilijan mukaan. Säännöllinen harjoittelu kuormittaa lihaksia, niveliä ja nivelsiteitä sekä asettaa kehon toiminnoille erityisvaatimuksia. Hieronnalla voidaan nopeuttaa palautumista harjoittelukaudella sekä suoritusten jälkeen. Ennen kilpailusuoritusta voidaan urheiluhieronnalla aktivoida lihaksistoa ja ennaltaehkäistä vammoja.

Purentalihashieronta

Tämä hierontamuoto sopii erityisesti hampaiden narskuttelijoille ja niskahartia-jännittäjille sekä laulajille ja puhetyötä tekeville. Purentalihashieronta on tehokas hoito, jossa käsitellään pääosin niska-hartia-rintalihas-seutu, kaulan ja pään alue sekä purentalihakset poskien ulkopinnoilta. Hieronta tehdään kuitenkin aina yksilökohtaisesti sekä asiakkaan omien toiveiden että ongelmakohtien mukaisesti.

Raskausajan hieronta

Raskausajan hieronta tehdään kuten klassinen hieronta, sillä erotuksella että lapaluiden alapuolista selän aluetta ei hierota. Hieronta voidaan suorittaa asiakkaan istuessa tuolilla nojaten hierontapöydän kasvo-osaan tai hierontapöydällä kyljellään maaten. Kesto useimmiten 30 – 60 min.
HOX! Hierontaa ei suositella raskauden ensimmäisellä kolmanneksella.

Kinesioteippaus

Kinesioteippausta käytetään yleisimmin lievittämään kipua, ohjaamaan liikettä tai kehon käyttöä, kohentamaan asento- ja liiketuntemusta sekä optimoimaan lihastoimintaa ja parantamaan lihasvoimaa.

Varatun ajan peruminen

Ajan voi perua tekstiviestillä tai soittamalla numeroon 044 3532 844 viimeistään aikaa edeltävänä iltana klo 18.00 mennessä. Sairastapauksissa viimeistään aikaa edeltävänä aamuna.